Olleet ja menneet...

JO TAPAHTUNUTTA

Historiaa ja arkistojen aarteita


2019


Ou Mai: KINKKUJA & KIMALLETTA - erilailla errroottinen joulurevyy -

lauantaina 21.12.2019 klo 22.30, ravintola Lamppu, Lappeenranta

Täysi ravintolasalillinen tuli karistamaan arjen liiveistään ja aloitti riemun raikkahimman ajan makeanvärikkäällä burleskipöhinällä. Illan show sisälsi niin jouluista namua kuin eksoottista gourmeetakin. Lappeenranta Burleski tarjoili herkkukattauksen, jossa oli kiusoittelevia makupaloja, houkuttavaa silmäkarkkia, kuumaa tahmeaa siirappia ja pöllyäviä sulkia. Tarjottimella oli myös coolia glamouria ja sikariemukasta rämellystä - ja tätä kaikkea annosteltiin reilut överit. Kirsikoina kakussa revyyssä vierailivat omilla upeilla tanssiosuuksillaan Lappeenrannan aidot ja oikeat itämaisen tanssin taitajat Niilin Helmet!
Jokaiselle jotakin, kaikille kaikkea, kullekin kyllin.


Mindy Mad Magnolian JOULUBURLESKIPAJA

lauantaina 7.12.2019 klo 10.30-13 (2,5 h) Hillokellarilla

Tonttuilimme sydämemme kyllyydestä Mindyn superhauskassa joulutemmellyksessä koko kymmenpäisellä porukallamme. Kyllä nyt joulu saa tulla!

Hinta jäsenille 42,00 euroa, muille 62,00 euroa.


OU MAI ja pikkujoulukausi 2019

Lappeenranta Burleskin esiintyvä ryhmä Ou Mai tilattiin viihdyttämään ja värittämään kaksia eri pikkujouluja. Molemmissa oli mukana liki kymmenkunta tomeraa tonttuilijaa jakamassa joulun sanomaa - eli antamisen iloa.Syksyn 2019 peruspikkupajat by Anna & Ziizii

tiistaisin 20.8.-26.11.2019 klo 18.30-20 (yhteensä 15 x 90min) Hillokellarilla

Anna & Ziizii (eli Tiina & Sanna P) ehtivät syksyn mittaan pitää yli 22 tunnin edestä peruspajoja, jotka oli tarkoitettu vain Lappeenranta Burleskin jäsenille. Aiheet vaihtelivat ja tarjolla olikin sitä sun tätä ja mitä milloinkin. Teimme erilaisia ilmaisu- ja improvisaatioharjoituksia, treenasimme burleskitanssitekniikkaa ja eri vaatekappaleiden riisumista, ja harjoittelimme neljää eri ryhmäkoreografiaa. Joka kerta aikaa jäi myös juttelulle ja ajatusten vaihdolle.
Maksu pikkupajakortilla (rasti / kerta).


Lappeenranta Burleskin jäsenten omat BURLESKIPULINAT

sunnuntaina 24.11.2019 klo 16-18 Hillokellarilla

Tarjolla oli pientä purtavaa ja tietysti mahtavaa seuraa.
Puhuimme burleskista, tutustuimme uusiin ja vanhoihin jäseniin, kehittelimme burleskinimiä, heittelimme villejä teemoja tuleviin esityksiin ja pikkupajoihin, jaoimme vinkkejä ja kokemuksia hyvistä glittermeikeistä, rullaantuvista verkkosukkiksista ja tasseliteipin kanssa taistelusta Ja ihan vaan juttelimme ja kuuntelimme muiden pulinaa.
Kiitokset hienoista järjestelyistä Impi Illusia, Anna EnsiLempi ja Eleria De'Ann !


PinUp- ja burleskihenkinen KIRPPUTORI

lauantaina 23.11.2019 klo 12-15 Hillokellarilla

Paikkavaraus 5€ plus myynnistä 10% provisio yhdistyksen hyväksi

Nyt oli tavaran myynti helppoa! Tehotytöt Tiina&Nina hoitivat myymisen puolestamme.
Hillokellarilla oli avoimet ovet: kaikki saivat tulla shoppailemaan ja nauttimaan glögiä&piparia.


Specialpikkupaja: Asseli-tasselipaja by Lazy Dragonfly

tiistaina 19.11.2019 klo 17-18.30 (90 min) Hillokellarilla

Lazy Dragonfly eli Sanna H kertoi ja näytti meille kuinka asseleiden ja tasseleiden kanssa eletään. Kokeilimme kuinka nuo pienet veikeät ystävät puetaan, piilotetaan ja esitellään, ja mikä pyöritystekniikka oli kenellekin toimivin.
Maksu pikkupajakortilla (yksi rasti).


Specialpikkupaja: Floorwork by Amalia LePom

sunnuntaina 10.11.2019 klo 12-13.30 (90 min) Hillokellarilla

Amalia LePom eli Saara piti pikkupajan lattiatyöskentelystä. Pajassa harjoiteltiin ja kerrattiin Nukka Call911:n floorwork-pajojen oppeja keskittyen pajan 2 (eli sen helpomman) tekniikkaharjoituksiin.
Pajamaksu pikkupajakortilla (yksi rasti).


Specialpikkupaja: Viuhkakoreografia by Impi Illusia

tiistaina 17.9.2019 klo 17-18.30 (90 min) Hillokellarilla

Impi Illusia eli Iida opetti meille oman helpohkon, mutta sitäkin näyttävämmän viuhkakoreografian.

Pajamaksu pikkupajakortilla (yksi rasti).


Ou Mai goes Lamppu: Lappeenranta Burleski & art@bars

lauantaina 7.9.2019 klo 20.00-23.30

Lappeenranta Burleski osallistui art@bars-tapahtumaan tänäkin vuonna. Aloitimme kierroksella neljässä baarissa, joissa toivotimme kaikki tervetulleiksi ravintola Lamppuun illan burleskiesitykseen. Noin tunnin mittainen show keräsi katsojia enemmän kuin sisälle mahtui. Yleisö oli mahtava ja kannustava - heille oli ilo esiintyä. Lappeenranta Burleski ja Ou Mai goes Lamppu kiittää lämpimästi kaikkia mukana olleita ja myös mukaan yrittäneitä! Toivottavasti ensi kerralla tekin mahdutte sisälle.


Jäsenille: burleskitanssin perustekniikkaa

3 x 60 min 20.8.-3.9.2019 Hillokellarilla


Nukka Call911: EXOTIC FLOORWORK -pajat 1 ja 2

sunnuntaina 1.9.2019 klo 12 ja 13.30 Hillokellarilla

Hinta jäsenille ainoastaan 22,00 €/ paja / 75min

⚡Exotic floorwork 1, klo 12-13.15

Kohotimme itsevarmuutta ja opettelimme olemaan kauniita ja rohkeita. Kun kaikki raajat oli hahmotettu paikoilleen, opettelimme rauhallisen sensuellisen koreografian, jossa kiinnitettiin huomiota omaan liikekieleen ja asenteeseen.

⚡Exotic floorwork 2, klo 13.30-14.45

Sama kuin yllä, mutta vältettiin liikkeitä, joissa polvet joutuvat erityisen koville, ja sovellettiin liikkeitä tarpeen ja kykyjen mukaan.

Annukka Siiskonen eli Nukka Call911

(seisoo kuvassa takana vasemmalla) on harrastanut tankotanssia vuodesta 2011 lähtien, joista pari viime vuotta enemmän exotic-polea eli tankotanssin sensuellimpaa puolta, johon kuuluvat olennaisena osana huikeat korkokengät. Nukka on ohjannut tunteja vuodesta 2018. Harrastusrintamalla vaikuttavat burleski ja twerkki isoina inspiraation lähteinä. Huumori ja ilo ovat Nukan avainsanoja ja niiden ohessa jokaisen oman liikekielen ja sulavuuden löytäminen, oli se naisellisen pehmeää tai rajua ja räiskyvää.


Hillokellarin Maistiaiset ja Lappeenranta Burleskin yksivuotissyntymäpäivät

torstai 8.8.2019 klo 16-19

Hillokellarin ovet olivat avoimet kaikille Lappeenranta Burleskin jäsenille ystävineen! Paikan päällä kävi parikymmentä burleskinystävää maistamassa Hillokellarin herkkuja...

Onnea meille🍾🥂🎂 Lappeenranta Burleski 1 vee 💎

Eipä tiedetty vuosi sitten millasta kakkua aletaan taputtelemaan - toiminta paisuu pullataikinan lailla ja leipurit ovat välillä ihmeissään itsekin homman huikeudesta 🔥 Jeee 🥳

Yhteistyöstä kiittäen Lappeenranta Burleski ry:n hallitus ♥️

Kuva: Jeriko Fox Photography
Kuva: Jeriko Fox Photography

Lappeenranta Burleskin TILAUSPAJAT

Kesän 2019 aikana Lappeenranta Burleskin vieraana Hillokellarilla kävi neljä eri polttariporukkaa kokeilemassa burleskitanssia ja tutustumassa hauskaan ja värikkääseen burleskin maailmaan. Anna Ensilempi piti morsiamista ja vieraista hyvää huolta, ja rohkaisi lempeän päättäväisesti pajalaisia luopumaan burleskineitsyydestään ja katsomaan itseään uusin burleskein silmin.

EnsiLemmen Anna (kuva Ahti Koivu)
EnsiLemmen Anna (kuva Ahti Koivu)

Lappeenranta Burleskin PIKKUJUHANNUS

lauantai 8.6.2019 klo 19, kahvila Hullu Orava, Lappeenranta


MIELI Sirkus - sitä, tätä ja tota!

keskiviikko 22.5.2018, Kulttuuritila Nuijamies, Lappeenranta

Lappeenrannan Mielenterveysseura järjesti Lappeenrannassa oman tapahtuman osana valtakunnallista Mental Health Art Week 2019 -toimintaviikkoa. Tarjolla oli mm. Mimmin aulabingo ja Lappeenranta Burleskin kymmenhenkinen Ou Mai -ryhmän show, jossa oli tunnetta laidasta laitaan ja yleisökin pääsi mukaan tanssimaan.


Ou Mai makes History

Museoiden yö 18.5.2019 Lappeenrannan taidemuseo, Linnoitus

Ou Mai makes History tarjosi täysille museosaleille kymmenminuuttisia aikamatkoja historian eri aikakausiin burleskin keinoin ja burleskista näkökulmasta. Kaikki, aikakausien edustajat mukaan lukien, olivat paljon viisaampia pois lähtiessään kuin sisään tullessaan.


Kevään 2019 PIKKUPAJAT

Yhdistyksen omat pikkupajat jatkuivat syksystä tuttuun tapaan myös keväällä ajalla 7.1.-13.5.2019. Kokoonnuimme sunnuntaisin kahdeksan ja maanantaisin yhdeksän kertaa.

Pikkupajoilla oli eri teemoja ja aiheita, joiden lisäksi jokaisessa pikkupajassa harjoiteltiin jotakin tanssikoreografiaa, vanhaa tai uutta. Aiheita olivat mm. burleskitanssin alkeet, tasselitekniikka, poseeraus, soolojen suunnittelu,  asusteen riisuminen, tanssitekniikka, koreografian suunnittelu sekä hanska-, boa-, musikaali- ja keppikoreografiat.

Pikkupajojen hinta: jäsenille 4,00 € / kerta (90 min) käteisellä paikan päällä, TAI 45,00 € / koko kevät 16x90 min yhdistyksen tilille. Ei-jäsenet 8,00 € / kerta (käteisellä paikan päällä), TAI 90,00 € / 16 kertaa (yhdistyksen tilille).


Burleskikevätkarkelot

lauantai 27.4.2019 klo 18, Kulttuuritila Nuijamies


Lappeenranta Burleski osallistui Nuijamiehen Burleskikevätkarkeloihin kolmetoistahenkisen Ou Mai goes Khener -ryhmän teatraalisella esityksellä ja notkeannäppärien pick uppien viihdyttävillä poiminnoilla.

Lavalla nähtiin: Erochica Bamboo (JPN), Bettie Blackheart, Bent Van Der Bleu, Frank Doggenstein, Dixie Feathers, Karelian Pie, Lafayette Lestrange, Mimi De Froufrou, Ou Mai goes Khener -ryhmä sekä poimintataiturit Bibi "Punahilkka" Bourbon ja Rebel "Iso Paha Susi" Rose.

Kuvagallerian näytöskuvat Ahti Koivu.


Burleski-workshop: Sugar Kane

Kimpisen yläkoulun tanssisalissa sunnuntaina 14.4.2019 klo 14-16 (2h) ja

Lappeenrannan Palvelukeskuksella maanantaina 15.4.2019 klo 17-19 (2h)

Lappeenranta Burleskin jäsenille 15,00 €/2h tai 25,00 €/molemmat päivät. Muut 25,00 €/2h tai 40,00 €/molemmat päivät.

Sugar Kane eli Sini Muuronen tuli Lappeenranta Burleskin kutsumana pitämään meille kaksi burleskipajaa, joissa saimme nauttia Sinin hauskasta ja antoisasta ohjauksesta. Sunnuntaina aiheena oli hansikkaan käyttö tanssikoreografiassa, ja maanantaina käytimme tanssivälineenä tuolia. Molempina päivinä mukana oli lähes kaksikymmentä burleskitanssin ystävää.


Animal Kingdom of Burlesque -show

13.4.2019 klo 14 Shamrock, Tikkurila, Vantaa

Ou Mai goes Khener!

Muinaisessa Egyptissä nimellä khener kutsuttiin ryhmiä, jotka lauloivat ja tanssivat paitsi uskonnollisissa seremonioissa myös maallisemmissa tapahtumissa. Tanssi ja musiikki kuului egyptiläisten elämään ja kuolemaan, ja khener-ryhmät esiintyivät ja viihdyttivät niin temppeleissä, häissä ja hautajaisissa kuin illallisilla ja jopa synnytyksissä. Ou Mai goes Khener -ryhmään ovat Saimaan rannalta luikerrelleet mystisen syntiset käärmeenkesyttäjät Anna EnsiLempi, Lazy Dragonfly, Sweet Mystique, Trickie Trash ja Impi Illusia.

Kuva Tomi Rautsiala
Kuva Tomi Rautsiala

Specialpikkupaja: valokuvaus

Lauantai 2.3.2019 klo 15-21 Old Cock Club

Pajan hinta 25,00 € (sisältäen ruokailun)

Lappeenranta Burleskin omassa, vain jäsenille tarkoitetussa, specialpikkupajassa opettelimme sekä kameran edessä että takana olemista: kuvattavat saivat harjoitella burleskimallina poseerausta, ja valokuvaajat saivat opetella burleskikuvien ottamista. Samalla saimme yhdistyksen käyttöön ryhmäkuvia kolmella eri asuteemalla, ja kuvattavilla oli mahdollisuus myös omiin henkilökuviin illan aikana.

Tusina kaunista, upeaa, värikästä ja fiksua naista vietti hauskan ja antoisan kuvauspäivän, jonka tuloksena syntyi kymmenittäin aivan loistavia kuvia omaksi ja muidenkin iloksi.

Pajassa oli kaksi valokuvaajaa: Kake (tanssikake.kuvat.fi) ja Fox (https://photo.jerikofox.com). Tuhannet kiitokset taitaville ja kannustaville kuvaajillemme!Mamanna Bupsin tasseli-cabaree BURLESKIWORKSHOP

sunnuntai 13.1.2019 klo 12-19 Myllymäen-Kourulan VPK -talolla


Haluatko itsellesi tasselit, ihan omin pikku kätösin oman mallin mukaan askarrellut?

Nyt siihen oli loistava tilaisuus!

Mamanna Bupsi tuli Lappeenranta Burleski ry:n kutsusta pitämään koko päivän kurssin, jonka aikana opimme tekemään upeat oman maun mukaiset tasselit. Ja, ettei koko päivä olisi mennyt istumiseksi, harjoittelemme välillä näyttävää Vogue/Cabaree-tanssityyliä. Ja tietenkin pitkän kurssin hintaan sisältyi välipala: kahvia, hedelmiä ja pikkupurtavaa. Se oli upea sunnuntai!

Koko päivä 70,00 € / jäsenet 55,00 €. Pelkkä tanssipaja klo 14.30 - 16 (90min) 30,00 € / jäsenet 20,00 €.


Ou Mai ja Loppiaisriehat@Club lauantaina 5.1.2019, Old Cock Club

Ryhmäkuvassa sohvan takana Ou Mai kokoonpanolla PerusPirkko, Sweet Mystique, Sandy The Moon, Impi Illusia, Frida Fabulous ja Ziizii Baker sekä sohvalla Suomi-Pops, Tops & Flops eli Juhani, Tuomas ja Juha.


2018


Kabareeilta Kulttuuritila Nuijamiehessä 20.12.2018

Ou Mai esitti oman numeronsa osana kabareeillan ohjelmistoa. Lavalla upeat Frida, Coco ja Impi!


Ravintola Jussin Tuvan asiakaspikkujoulut 8.12.2018

Ou Mai -ryhmän burleskishow oli Jussin Tuvan pikkujoulujen yllätysohjelmana. Yleisöä yllättämässä ja viihdyttämässä olivat Bibi Bourbon (vas), Coco Vanilla, Impi Illusia, Sweet Mystique, Frida Fabulous ja Ziizii Baker. Hauskaa joulunodotusta!


Full of Love -elokuvan erikoisnäytös 6.12.2018 klo 18 Finnkino Strand

Erilaista pukuloistoa

"Full of Love ja Finnkino tarjoavat toisenlaisen tavan juhlia meille rakasta Suomea: pukeudu sinä parhaimpiisi ja tule ihailemaan erilaista pukuloistoa elokuvateatteriin. Tähän tapahtumaan voi osallistua yhtä aikaa kahdeksalla paikkakunnalla: Tampere, Turku, Oulu, Kuopio, Jyväskylä, Lahti, Pori ja Lappeenranta. Illan isännöivät ja emännöivät paikalliset burleskitaiteilijat."

"Kippis elämälle ja tervetuloa burleskin maailmaan!"
- Bettie Blackheart

Full of Love -elokuvan erikoisnäytösIllan ohjelma

"Illan isännöi Lafayette Lestrange ja Lappeenranta Burleski ry. Lavalla nähdään Ou Mai -ryhmän esitys. Esityksen jälkeen voivat kaikki halukkaat itse kokeilla burleskia: yleisölle tarjotaan pikakurssi burleskitanssin perusliikkeistä. Lopuksi palkitsemme yleisön parhaan asun, joten pukeudu rohkeasti ja tule mukaan viihtymään!"

- Lappeenranta Burleski ry

Hertta (vas.), PerusPirkko, Nene, Sweet, Frida, Ziizii ja Rebel Rose.
Hertta (vas.), PerusPirkko, Nene, Sweet, Frida, Ziizii ja Rebel Rose.

Lappeenranta Burleski ry:n PIKKUJOULUT lauantaina 1.12.2018 klo 18-> Asemaravintola Resiina

Puimme parasta päälle ja vietimme Lappeenranta Burleski ry:n laatuaan ensimmäiset pikkujoulut!

Illanviettoon kuului ravintolaisäntä Mika Kokkosen valmistamaa herkullista ruokaa, juomia ja monenlaista ohjelmaa, joka alkoi, kun viimeinen juna oli mennyt ;) Nautimme hyvästä ruoasta, vielä paremmasta viihteestä ja ihan parhaasta seurasta!

Pikkujoulun herkullinen noutopöytä sisälsi:

  • Alkuun Hauskaa Pikkujoulua -juomana lämmittävä, mausteinen glögi punaviinillä tai ilman
  • Valikoima erilaisia salaattiaineksia, joista voi koota kreikkalaisen salaatin tai muun mieleisensä kokonaisuuden
  • Mehevää broilerikasviskiusausta
  • Värikästä kreikkalaista kasvispaistosta
  • Tuoreita, lämpimiä sämpylöitä tai patonkia, levitteitä, salaattikastikkeita, alkoholittomia ruokajuomia
  • Jäkiruoaksi raikasta marjarahkaa, pipareita, kahvia, teetä

Kuvagallerian kuvat: Kake Keränen


Kulttuuritila Nuijamies: Burleskipikkujoulut 24.11.2018

Mukana Bettie Blackheart, Dick Tator, Frank Doggenstein, Gigi Praline, Karelian Pie, Lafayette Lestrange, Pepper Sparkles sekä Lpr HCRollers ja Lappeenranta Burleski ry, jonka kymmenhenkinen Ou Mai -ryhmä esitti tanssikoreografian kappaleeseen Mooche.

Kuvagallerian kuvat: Annika Lipponen ja Jukka Kosonen


Yrityspikkujoulut 16.11.2018 Imatralla

Tämän yrityksen pikkujouluteema oli 1920-luvun salakapakka, johon Ou Mai -ryhmän burleskiesitys sopi hienosti! Sekä pikkujouluyleisö että Ou Mai -ladyt olivat pukeutuneet teeman mukaisesti näyttäviin 20-luvun asuihin.


Syksyn 2018 pikkupajat

Syksyllä 2018 yhdistys tarjosi tanssillisia pikkupajoja maanantaisin (7x) ja sunnuntaisin (5x) aina 1,5 tuntia kerrallaan. Treenasimme helpohkoa hanskatanssikoreografiaa ja lisäksi jotakin muuta burleskiin liittyvää, esim. tanssitekniikkaa, ilmeitä ja eleitä ja hanskan riisumista "burleskisti". Harjoittelimme myös esiintyvän Ou Mai -ryhmän keikkaohjelmaa aina, kun siihen oli tarvetta.

Pikkupajojen hinta: Jäsenille 4,00 € / kerta (90 min), TAI 35,00 € / koko syksy 12x90 min. Ei-jäsenet 8,00 € / kerta, TAI 70,00 € / 12 kertaa.


Naisten ilta 8.11.2018, kauppakeskus Galleria

Lappeenranta Burleski ry:n Ou Mai -ryhmä oli ensin mannekiineina juhlamuotinäytöksessä, ja myöhemmin vetivät oman burleskishown. Osui ja upposi yleisöön :)

Katso Facebook-linkistä shown sisääntulo Bumps&Grinds.


Lehtijuttu: Etelä-Saimaa 12.10.2018

Kts. kuvan linkki!


Burlesque Workshop Half-Marathon avec Lafayette Lestrange

Lappeenrantaan saapui 7.10.2018 oman kaupunkimme kasvatti Mr Lestrange ja tarjosi neljän tunnin takuuvarman antoisan työpajallisen burleskia. Jälleen Lappeenranta Burleski tarjosi jäsenilleen etuhintaiset liput 45,00€ / koko päivä.


Olivia Rouge Burlesque Workshop Day

Paja pidettiin 9.9.2018 klo 12-16. Lappeenranta Burleskin jäsenille yhdistys tarjosi kurssin edullisempaan hintaan: koko päivä 45€. Etuhintaiset paikat myytiin loppuun!


Art@Bars Lappeenranta

Lappeenranta Burleski esittäytyi lauantaina 8.9.2018 Art@Bars -tapahtumassa. Kiersimme kymmenessä Lappeenrannan baarissa klo 17-22 välisenä aikana, ja toivotimme kaikki tervetulleiksi tutustumaan meihin ;)


Lehtijuttu: Lappeenrannan Uutiset 5.9.2018

Kts. kuvan linkki!


Sunnuntai 2.9.2018 klo 17-18 TEKNIIKKAPAJA BUMP and GRIND

Huhtiniemen liikuntakeskus, yläsali (Pelitie 36, Lappeenranta): Tanssiliikkeiden perustekniikkaa: ylä- ja alavartalon liikeratoja, isolaatioharjoituksia, bumpit ja iskut, shimmyt, grindit ja lantiosilmukat ym. Jäsenet 2€, muut 5€.


Lehtijuttu: Etelä-Saimaa 8.4.2018

Kts. kuvan linkki!